Windows 10’da ‘GodMode’ Nasıl Aktif Edilir

15.06.2017
244

Windows 10’da ‘GodMode’ sistem üzerinde bulunan bir çok uygulama ve araçların kısayollarına erişebileceğiniz sistem aracıdır.

Windows 10’da ‘GodMode’ Nasıl Aktif Edilir

Windows 10 kullanıyorsanız, bilgisayarınızda var olan uygulamaları, oyunları ve Windows üzerinde işlem sağlayacağınız tüm ayarlamaları tek bir pencere üzerinden görmek istiyorsunuzdur.

Bütün bu yönetimsel işlemlerin tek bir pencereden sağlanabilmesi mümkün ancak bunun için oldukça kısa ve basit bir işlem sağlamanız gerekiyor.

Windows 7 ve üzeri bütün işletim sistemlerinde, Türkçe tercümesi Tanrı Modu olan ve orijinal adı ‘GodMode’ olan bir özellik bulunmaktadır. Bu özelliği aktif etmeniz durumunda tüm uygulamalarınızı, ayarlarınızı tek bir pencere üzerinden yönetebiliyorsunuz.

Bu özelliği etkin olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

Masaüstünde boş bir alana mouse ile sağ tıkladıktan sonra açılan menüden sırasıyla Yeni → Klasör menülerine tıklıyoruz.

Windows 10 da GodMode Nasıl Aktif Edilir yeni klasör oluşturma

Bir sonraki adımda oluşturduğumuz klasörde isim değişliği yapıyoruz, isim olarak ‘GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}’ kodunu kopyalayıp yapıştırıyoruz ve sonra Enter’a basıyoruz.

Windows 10 da GodMode Nasıl Aktif Edilir klasöre isim verme

GodMode’ menüsü simgesi masaüstünüzde oluşacak. ‘GodMode’ aktif etme işleminden sonra artık bilgisayarınızdaki tüm yötentimsel araçlar bir pencerede ve bir arada karşımızda olacaktır.

Windows 10 da GodMode Nasıl Aktif Edilir ekran görüntüsü

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.